Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

A murit un român

Scris de sept la 4:25:00 p.m.

A murit Grigore Vieru, un român, nu moldovean, nu basarabean. Poetul, care a trecut în nefiinţă ieri, a iubit România, limba română şi pe Mihai Eminescu. Şi-a legat viaţa şi poate şi moartea de Eminescu. Parcă a prevăzut că moartea sa va avea legătură cu memoria Luceafărului când a scris poezia "Legământ", care îi este dedicată. Iată fragmentul de la începutul poeziei.
Ştiu: cândva, la miez de noapte,
Ori la răsărit de Soare,
Stinge-mi-s-or ochii mie
Tot deasupra cărţii Sale.

A avut un teribil accident de maşină pe când se întorcea de la un spectacol susţinut în memorie lui Mihai Eminescu cu ocazia zilei sale de naştere, care este pe 15 ianuarie.

Nu există termeni care să măsoare pierderea suferită de spiritualitatea românească. Să sperăm doar că poate pe viitor Dumnezeu ne va mai da un Grigore Vieru.


Doina si Ion Aldea Teodorovici - Eminescu
Mai ascultaţi o dată această melodie pe versurile lui Grigore Vieru, o parte din moştenirea pe care ne-a lăsat-o şi pe care suntem obligaţi să o arătăm umaşilor noştri şi să-i învăţăm să o preţuiască şi să o ducă la rândul lor mai departe în veacuri. O ştiţi. Dar o mai pun şi eu. Niciodată nu putem spune că am ascultat această melodie îndestul.

Dumnezeu să-l odihnească.

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: