Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

Două puncte Z(iua Imnului Naţional)

Scris de sept la 1:00:00 a.m.

Pe 29 iulie se sărbătoreşte Ziua Imnului Naţional al României. Această dată a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României "Deşteaptă-te, române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848. Nu s-a ales întâmplător această zi. Se presupune că la 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, a fost intonat pentru prima oară "Deşteaptă-te române!", imnul Revoluţiei paşoptiste, de către un grup de tineri. Chiar dacă a fost interzis în perioada comunistă, a fost cântat de muncitorii uzinei de autocamioane Steagu Roşu în timpul revoltei de la Braşov din 1987. În urma Revoluţiei anticomuniste din 1989 a devenit Imnul de stat al României.

Aceste informaţii pot fi foarte uşor obţinute printr-o simplă căutare pe internet. Le-am scris eu crezând că poate alţii au uitat sau pur şi simplu nu i-a interesat.

Am să fac în cele ce urmează o trecere în revistă a primelor 20 de bloguri ca trafic din România, conform trafic.ro, şi vă spun dacă au scris sau nu despre acest eveniment. Poate că alţi bloggeri care au scris despre acest lucru se vor simţi jigniţi, dar am luat intenţionat primele 20 de bloguri din top pentru că nu puteam să mă uit la toţi. Şi cel mai important, primii 20 sunt cei urmăriţi constant. Ei sunt cei care oferă informaţii şi au influenţă. Ei "dau tonul", ca să zic aşa.

(În mod normal nu aş pune link-uri în articole pentru că nu vreau să ajut nici un posesor de site să facă trafic şi bani pe spatele meu. Dar de data asta o fac pentru că vreau să vă convingeţi că ceea ce zic e adevărat.)

1. subtire.com - Filme - Ştiri - Muzică - Internet - WEB2.0 - Subtitrări - Romanian Blog
Nu are articol despre Ziua Imnului. De fapt ultima postare este de pe 28 iulie şi este un filmuleţ cu Arnold Scwarzenegger la concursul Mister Olympia 1975. Este un blog făcut pentru reclame şi atunci este foarte comercial şi trebuie să ofere ceea ce vrea publicul. Măcar pentru secţiunea Ştiri trebuia menţionat, zic eu.

2. blogsport.ro - blogsport
Este un blog de nişă, deci nu îi văd obligaţi să trateze acest subiect.

3. tolo.ro - Cătălin Tolontan - Blog de jurnalist
Nu are articol despre Ziua Imnului. Deşi este axat pe sport şi în special fotbal, rămâne un "blog de jurnalist" şi atunci are o tentă personală. Este dezamăgitor pentru cel mai bun blog al anului trecut.

4. magic-imv.ro - Mihai Iorga Web Developer
Nu are articol despre Ziua Imnului. Este un blog personal. Ultima postare este din 14 iulie se referă la o leapşa muzicală care conţine 5 melodii de la Faithless şi 2 de la Gigi D'Agostino. Dacă e să ne luăm după descrierea de pe trafic.ro, înseamnă din 14 iulie nu s-a mai îmtamplat nimic în viaţa lui.

5. urbaniulian.ro - Urban Iulian
Nu are articol despre Ziua Imnului. Urban Iulian este preşedintele grpupului de firme Urban şi Asociaţii. Nu văd de ce s-ar preocupa de Ziua Imnului când are multe lucururi de făcut şi firme de condus.

6. teoblog.net - Teofil Blog
Nu are articol despre Ziua Imnului. El ne spune că a luat amendă, că "Trăim în România şi aste ne ocupă tot timpul" şi ne arată poze cu inundaţiile.

7. monden.info - Vedete, recenzii, ştiri, interviuri
Nu are articol despre Ziua Imnului. Se pare că "Deşteaptă-te, române!" nu e destul de monden ca să apară la ei. Să-mi spuneţi dacă ar trebui sa-l consider blog de nişă ca să nu dau vina aiurea. Dacă nu, uitaţi-vă la Dee de la Insound (cine dracu' o mai fi şi asta) şi la poza cu Nelly la bustul gol.

8. bilzone.ro - Bârfe, Tech News, Blogging
Nu are articol despre Ziua Imnului. Nici nu are loc de atâtea reclame. Şi nici nu a mai scris din 24 iulie.

9. etherfast.ro - Etherfast's corner
Nu are articol despre Ziua Imnului. Lui îi e dor de asistentele de altă dată, vinde un laptop, ne întreabă pe noi când o să accepte Google AdSense plăţi prin PayPal şi are o zi grea la muncă. Cam atât pe 29 iulie.

10. fulgerica.com - Fulgerică
Nu are articol despre Ziua Imnului. Nobody is perfect. Like every man, Fulgerică has his flaws.

11. tvblog.ro - Seriale tv - TvBlog
Este un blog comercial, foarte nişat şi nu i se poate imputa nimic.

12. piticu.ro - Piticu .ro
Nu are articol Despre Ziua Imnului. Nu are el treabă cu chestiile astea. Vrea să iasă în oraş da' nu prea ştie unde să meargă.

13. adriangeorgescu.ro - Adrian Georgescu Scriu iute şi piperat
Nu are articol despre Ziua Imnului. Şi nici nu-i trebuie. Doar e jurnalist independent.

14. andreivochin.ro - Andrei Vochin
Nu are articol despre Ziua Imnului. Recunoaşte că e un blog de nişă: "Fotbal. Numai fotbal. Nimic altceva decît fotbal".

15. visurat.ro - VISURÂT Sebastian Bârgău
Nu are articol despre Ziua Imnului. Are în schimb multe concursuri şi informaţii despre ele.

16. vudu84.net - vudu84 "blog"
Nu are articol despre Ziua Imnului. Păi a fost omu' pe drum. Abia ce venise de la Baia Mare.

17. filmetari.com - FILMETARI
Mai are rost să vă zic? E blog de nişă.

18. colectiefilme.blogspot.com - Clecţie de filme
Nu are. Are numai filme. Şi reclame multe şi aranjate aiurea. Şi ultimul articol e scris pe 28 iunie.

19. ciutacu.ro - Victor Ciutacu - Vorbe Grele
Nu are articol despre Ziua Imnului. Dacă nici el, la ce mă mai aşteptam de la ceilalţi?

20. ahilosu.com - above the rim
Nu are articol despre Ziua Imnului. El este deasupra inelului.

Să-mi spuneţi dacă am greşit faţă de vreunul dintre cei menţionaţi aici.

Generate bitcoin at Bitcoin Plus

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: