Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

Două puncte L(egea-i lege, nu-i tocmeală)

Scris de sept la 10:41:00 p.m.

Astăzi nu-mi venea să cred când am auzit că Senatul a votat o lege prin care buletinele de ştiri trebuie să prezinte în egală măsură ştiri pozitive şi negative. Bineînţeles că dilema la care au ajuns şi posturile de televiziune şi care e în mintea tuturor este cine apreciază care ştiri sunt pozitive şi care sunt negative, şi mai ales pe ce criterii. Pentru prima oară în viaţa mea am avut impresia că în România s-a întâmplat ceva nefiresc, ceva totalitar.

Oricum cred că această lege vrea de fapt să scadă frecvenţa reportajelor care se referă la corupţie şi la tâmpeniile oamenilor de "bine" ce conduc statul. Adică ia mai daţi voi nişte ştiri cu serbările şcolarilor şi mai lăsaţi-l pe Băse în pace că e major şi are voie să bea cât vrea. Sau uite ce nuntă o să aibă Cristi Chivu cu pseudovedeta, cvasicunoscuta (că nu ştiu de unde Doamne iartă-mă a apărut) Adelina Elisei şi nu vă mai interesaţi atâta câte buncăre şi câte termopane are Adrian Năstate că avem noi grijă de pielea lui.

Interesant este că pe lângă televiziuni şi alte instituţii publice, printre care şi CNA, şi-au exprimat pe bună dreptate dezacordul cu privire la această lege. De aici ne putem da seama că numai capul nu a fost folosit la elaborarea şi votarea acestui act normativ.

Ultima speranţă că legea nu va intra în vigoare este decizia preşedintelui de a nu o promulga. Mai rămâne să aşteptăm şi să sperăm că atunci când legea va ajunge pe biroul său acesta să fie "lucid" şi măcar să o citească.

Două puncte C(oncluzie tristă)

Scris de sept la 2:45:00 a.m.

Ca orice posesor de blog mă mai uit şi la traficul siteului. Şi observ că nu e mare deloc. Am ajuns la concluzia că pe internet nu contează calitatea ci mult mai mult contează cantitatea. Din datele de pe trafic.ro oricine poate observa că blogurile cu cel mai mare trafic au nivelul de calitate foarte scăzut. Şi nu vreau să spun că cei de acolo scriu articole prost, ci scriu articole proaste şi care de cele mai multe ori nu au nici un mesaj real pe care să-l transmită. Sincer pe mine nu mă interesează că unu' s-a dus sau nu în ziua respectivă la şcoală, că i-a fătat pisica, că i-a picat netu', sau mă întreabă pe mine ce maşină să-şi ia, ce notă va lua la bac la română, cât de mişto îl consider (cu varianta cât de mişto o consider), sau dacă îl mai votez pe Băse pentru un nou mandat. Nu mai spun câţi nervi îmi provoacă Leapşa.

Acum un an de zile când am înţeles pe deplin ce îneamnă blogurile mă aşteptam să citesc pe blogurile la care mă abonasem articole cât de cât inteligente şi care au un mesaj de transmis. Nu a fost aşa. Am citit odată un articol care vorbea de nu ştiu ce accident ce avusese loc undeva în Bucureşti. Bun. Şi? De accidentul respectiv auzisem şi la ştiri. Deci articolu' respectiv nu avea nimic să-mi ofere. Poate dacă bloggeru' trăgea o concluzie cu privire la şoferii din România sau dădea un sfat de genul "Conduceţi cu prudenţă" aş fi avut motive să zic ca nu am pierdut vremea citindu-i opera degeaba.

Concluzia la care am ajuns este una tristă: de acum încolo voi scrie mai des pe blog deşi poate nu am nimic să spun. Poate în felul acesta voi aduce trafic pentru articolele care, zic eu, merită citite.

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: