Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

Două puncte L(imba română III)

Scris de sept la 12:25:00 a.m.

Ce limbă frumoasă avem. Şi ce ne mai place să o stâlcim. Şi "buba" despre care vreau să vorbesc azi vine tot din limba engleză şi are legătură tot cu internetul şi cu fenomenul de instant messaging.

Deşi acum e foarte uşor să vorbeşti cu prietenii, cel mai mult se scrie. Doar că în scris emoţiile nu pot fi exprimate. Aşa au apărut unele artificii care ajută în acest sens. Emoticon-urile sunt foarte folosite. Pe lângă astea mai sunt şi o mulţime de prescurtări. LOL e una dintre ele şi înseamnă "lots of laughs" sau "laughing out loud", care se traduc prin "multe râsete" şi respectiv "râzând în hohote".

Dacă într-un fel sau altul le tolerez în ceea ce priveşte internetul, mă cutremur când aud pe cineva că zice "LOL". Ce s-a întamplat cu râsul natural pe care-l avem de la naştere? Unde mai pui la socoteală că este şi sănătos. Nu mai e la modă să râzi. Cum adică să râzi? Dă-l dracului de râs. Avem "LOL". Nu mai are rost să-mi schimonosesc faţa pentru sentimente şi trăiri. Aşa de rău a ajuns să îndobitocească internetul. Lumea nu mai râde.

Nu sunt împotriva internetului. Am un blog, mă joc, comunic cu mulţi oameni şi încerc să fac bani pe internet. Nu-i neg utilitatea, dar nici nu trebuie să-l lăsăm să ne distrugă limba.

Şi pentru că tot veni vorba de râs, iată ceva frumos.


Cel mai funny ras din lume!!!
Vezi mai multe video Haioase »

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: