Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

România, ţara mea de dor

Scris de sept la 6:12:00 p.m.

Compunere pentru clasa a III-a.

România, ţara mea de dor

România este ţara în care eu locuiesc. Este o ţară frumoasă cu peisaje superbe. Capitala ţării este Bucureşti. În ţara mea telefoanele sunt ascultate. Oamenii ăia mari din Parlament au dat o lege ca să ne asculte telefoanele. Ei ştiu ce e mai bine pentru noi şi pentru România. Le urez sănătate şi putere de muncă.

Andrei (10 ani)

Asta e ţara în care telefoanele mi-s ascultate şi emailurile-mi sunt citite. Tot în ţara asta, în Braşov mai precis, două persoane au murit în urma unui jaf armat la o casă de schimb valutar. De la un depozit de arme din Ciorogârla, judeţul Ilfov, au dispărut în jur de 50 de Kalashnikov-uri. Unde? Tot în ţara asta. La Constanţa au descoperit "oamenii legii" (legea pizdii) 1200 kg de cocaină care provenea din Brazilia. Este cea mai mare captură de droguri din Europa din ultimii 10 ani. Cică a stat containerul ăla acolo o lună de zile. Nimeni nu s-a îndurat să-l verifice. Futu-i gura mă-sii că e vorba de 1200  de kile. Nu e tocmai o cutie de Cola.

De ce pizda mă-sii nu le-aţi ascultat telefoanele ălora de au dat spargerea în Braşov? Sau ale puturoşilor care au furat armele de la Ciorogârla? Sau ale mafioţilor care aşteaptă 1200 de kile de cocaină? De aia. Că eraţi ocupaţi cu telefonul meu, al altor amărăşteni şi al adversarilor voştri politici. Rahaţilor! Parcă am trăi în Ţara lu' Peşte Prăjit Vasile. Noi acum trăim vremurile lu' Pazvante Chioru'. Dacă nu ştiţi de cine vorbesc, lăsaţi-mi un comentariu şi vă dezvălui secretul.

Vă recomand să nu mai intraţi la mine pe blog pentru că acum se monitorizează traficul pe internet. O să ştie serviciile că intraţi aici. Dacă văd "băieţii deştepţi" ce scriu eu aici o să tragă imediat concluzia că instig la violenţă şi aţi putea fi consideraţi complici. Pana mea de ţară de rahat. Sau mai bine zis, de rahat sunt oamenii care o populează.

P.S. A văzut vreunul dintre voi ce s-a întâmplat în Franţa? Păi şi la ei e criză. Şi au făcut grevă (mulţi) şi au ieşit în stradă pentru că administraţia de acolo nu face nimic. AU IEŞIT ÎN STRADĂ! Adică solicită acţiune din partea oamenilor pe care i-au ales. Şi au manifestat paşnic. Ziua. Azi noapte au început să se lupte cu forţele de ordine. Asta s-a întâmplat în mai multe oraşe din ţară. Pot să bag mâna în foc că administraţia lui Sarkozy va lua măsuri. Ba mai mult, acele măsuri vor satisface populaţia. Dacă nu le convine ce face Sarkozy sau nu e suficient, ăia vor ieşi iar în stradă. Orice şef de stat, când vede câteva sute de mii oameni protestând pe stradă, ia măsuri. Ia să fie ieşit şi românaşii în stradă. Făceau ăştia caca pe ei? Făceau. Da' n-a ieşit nimeni. Pula mea.

A murit un român

Scris de sept la 4:25:00 p.m.

A murit Grigore Vieru, un român, nu moldovean, nu basarabean. Poetul, care a trecut în nefiinţă ieri, a iubit România, limba română şi pe Mihai Eminescu. Şi-a legat viaţa şi poate şi moartea de Eminescu. Parcă a prevăzut că moartea sa va avea legătură cu memoria Luceafărului când a scris poezia "Legământ", care îi este dedicată. Iată fragmentul de la începutul poeziei.
Ştiu: cândva, la miez de noapte,
Ori la răsărit de Soare,
Stinge-mi-s-or ochii mie
Tot deasupra cărţii Sale.

A avut un teribil accident de maşină pe când se întorcea de la un spectacol susţinut în memorie lui Mihai Eminescu cu ocazia zilei sale de naştere, care este pe 15 ianuarie.

Nu există termeni care să măsoare pierderea suferită de spiritualitatea românească. Să sperăm doar că poate pe viitor Dumnezeu ne va mai da un Grigore Vieru.


Doina si Ion Aldea Teodorovici - Eminescu
Mai ascultaţi o dată această melodie pe versurile lui Grigore Vieru, o parte din moştenirea pe care ne-a lăsat-o şi pe care suntem obligaţi să o arătăm umaşilor noştri şi să-i învăţăm să o preţuiască şi să o ducă la rândul lor mai departe în veacuri. O ştiţi. Dar o mai pun şi eu. Niciodată nu putem spune că am ascultat această melodie îndestul.

Dumnezeu să-l odihnească.

Mai bine mai târziu decât niciodată

Scris de sept la 3:10:00 p.m.

Vai ce multe s-au întâmplat în ultimele zile. Vroiam să scriu despre unele dar am fost tare ocupat (busy, ca să înţeleagă şmenarii internetului). Se apropie sesiunea şi mă presează oamenii ăştia cu examenele. Oricum nu scriu eu aşa de des. Dar cei 17 oameni şi un motor de căutare, adică ăia de mă citesc, merită o oarecare explicaţie pentru că o să scriu mai rar spre deloc până pe la jumătatea lui februarie.

Şi acum să intru în subiect. Răzvan Mihai Vintilescu, sau "Le boeuf du Cotidianul", cum îmi place să-i zic,  a scris cum că Florin Piersic ar fi colaborat cu Securitatea. Povestea este bine ştiută, deci nu mai are rost să detaliez. Cert este că ea se bazează pe supoziţii, nu poate fi susţinută cu probe reale, este cel mai probabil inventată, iar circumstanţele par şi ele fantastice. Pentru că s-a luat de un titan, le boeuf du Cotidianul primeşte din partea mea foarte multă muie. Păi bă băiatule, adică Vintilescule care eşti tu Vintilescu, tu mai ai de trăit vreo 3 vieţi şi de tras mult până să meriţi să duci o tavă într-un film în care joacă şi Florin Piersic. Asta ca să arăt cam unde te situezi tu ca valoare. Chiar dacă s-a cam răsuflat (deşi aşa ceva nu are voie să se răsufle), eu tot ţi-o dau, c-o meriţi. Muie, bă Vintilescule! Tocmai ce ţi-a fost luat dreptul de a te uita la filmele lui Florin Piersic. Ţi-a fost revocat acest privilegiu. Eşti obligat să nu înveţi nimic din ele şi să rămâi îndobitocit. Stai liniştit cu nişte manele, că te caracterizează mai bine. Pentru mine n-ai existat până acum (oricum, cine dracu' ştia de tine până să te iei de Florin Piersic?), dar acum eşti pe acelaşi loc cu Tolea, Magda Ciumac, Guţă, Salam, Sexy Brăileanca, Maria Marinescu şi alţi rahaţi fără valoare care apar în presă. Hai pa, bă!

Moarte sucurilor

Scris de sept la 1:21:00 p.m.

Că tot e conflict în Gaza, uite un musulman supărat care vrea moartea tuturor... sucurilor?

Noi jucăm fotbal, restul sunt pardafi

Scris de sept la 3:05:00 a.m.

Am stat şi m-am întrebat de multe ori de ce sportul pe care-l joacă americanii se numeşte fotbal american. Termenul fotbal vine din engleză de la "football", care se referă la picior şi la minge. Mai mult, ei îl numesc "football" şi zic că ceea ce jucăm noi, restul planetei, se cheamă "soccer". Ce? De unde şi până unde? Hai bre terminaţi cu prostiile astea. Poate noi jucăm fotbal şi voi jucaţi rugby american, că nu prea văd unde atinge piciorul beşica. Vă sugerez eu o denumire la jocul ăla după care sunteţi aşa înnebuniţi.

Nu că se potriveşte mai bine?

La mulţi ani!

Scris de sept la 6:54:00 p.m.

Fie-vă verde dolarul
Şi de whisky plin paharul,
Toate să vă reuşească,
Să vă doară drept în bască.

La mulţi ani!

Generate bitcoin at Bitcoin Plus

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: