Două Puncte D

Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esenţial. Che Guevara

Două puncte L(egea-i lege, nu-i tocmeală)

Scris de sept la 10:41:00 p.m.

Astăzi nu-mi venea să cred când am auzit că Senatul a votat o lege prin care buletinele de ştiri trebuie să prezinte în egală măsură ştiri pozitive şi negative. Bineînţeles că dilema la care au ajuns şi posturile de televiziune şi care e în mintea tuturor este cine apreciază care ştiri sunt pozitive şi care sunt negative, şi mai ales pe ce criterii. Pentru prima oară în viaţa mea am avut impresia că în România s-a întâmplat ceva nefiresc, ceva totalitar.

Oricum cred că această lege vrea de fapt să scadă frecvenţa reportajelor care se referă la corupţie şi la tâmpeniile oamenilor de "bine" ce conduc statul. Adică ia mai daţi voi nişte ştiri cu serbările şcolarilor şi mai lăsaţi-l pe Băse în pace că e major şi are voie să bea cât vrea. Sau uite ce nuntă o să aibă Cristi Chivu cu pseudovedeta, cvasicunoscuta (că nu ştiu de unde Doamne iartă-mă a apărut) Adelina Elisei şi nu vă mai interesaţi atâta câte buncăre şi câte termopane are Adrian Năstate că avem noi grijă de pielea lui.

Interesant este că pe lângă televiziuni şi alte instituţii publice, printre care şi CNA, şi-au exprimat pe bună dreptate dezacordul cu privire la această lege. De aici ne putem da seama că numai capul nu a fost folosit la elaborarea şi votarea acestui act normativ.

Ultima speranţă că legea nu va intra în vigoare este decizia preşedintelui de a nu o promulga. Mai rămâne să aşteptăm şi să sperăm că atunci când legea va ajunge pe biroul său acesta să fie "lucid" şi măcar să o citească.

Articole similare



Trimiteți un comentariu

Două puncte D pe mail

Daca îţi place şi vrei să fii la curent, introdu adresa de mail: